Недељко Млађеновић и званично члан СНСД-а

ATV
Недељко Млађеновић и званично члан СНСД-а

Братунац - Начелник општине Братунац од петка и званично члан СНСД-а. Недељко Млађеновић напустио је СДС, иако је са том странком освојио четири начелничка мандата.

Као разлог за напуштање навео је то да је у периоду од 2000. до 2006. у Братунац уложено свега милион марака, а посљедњих десет година преко 90 милиона. Најављује јачање СНСД-а, али формирање и патриотског блока.

 

“Ја сам прешао, није само у СНСД, ми ћемо формирати патриотиски блок, јер много народа има у Братунцу што је незадовољан и који желе да подрже оне који помажу Братунац и реализују пројекте, тако да је велика заинтересованост у Братунцу за тај патриотски блок и биће најјачи, не само у Братунцу, него и шире”, Недељко Млађеновић, начелник општине Братунац.

Има још доста пројеката које морамо заједно да урадимо и за то је потребна сарадња локалне заједнице и Владе Републике Српске, поручује Милорад Додик, као предсједник Републике Српске. Као лидер СНСД-а са начелником општине најављује заједничко поспремање у Братунцу.

“Драго ми је што је начелник примјетио да је Влада без оклијевања и без дискриминације овдје улагала у континуитету и ја желим да поздравим његов долазак у СНСД и он је битно појачање који ће радити са нашим људима, заједно дефинисати пројекте развоја, а већ видим да постоји доста пројеката даље оперативно дорађивати и надограђивати. Ја сам свакако овдје да изразим опредјељење Републике да ћемо радити на тим пројектима”, нагласио је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Братунчани о новом трансферу не желе да говоре, само кажу да начелник годинама има њихову подршку.

У просторијама ОО СДС у Братунцу нема никога. Плакати Недељка Млађеновића већ одавно су скинути, а општински одбор је распуштен.

И док у братуначком СДС-у ћуте, лидер те странке за АТВ каже да је вријеме жетве дошло. То што је изгубио начелника нимало му не смета. Каже, вријеме је да се одвоји кукољ од жита.

“Ако чега има доброг у овоме, онда је то да се СДС очистила од неморалних људи, људи који су склони новцу и моћи, и све што није ваљало у СДС не да је отишло из СДС, већ је отишло у загрљај режиму. Политичке партије, односно политичке организације требају да стварају амбијент који је по мјери народа”, истакао је Вукота Говедарица, предсједник СДС-а.

Нисам никада радио у свом, већ у интересу грађана, што то није случај СДС-а, одговара Недељко Млађеновић. Баш због тога данас је организовао и сусрет предсједника Републике Српске и братуначких привредника са којима је договорена даља сарадња. Састанку су присуствовали и актулени чланови СДС-а. Предсједник Српске обећао је да ће се ускоро вратити у Братунац и то са министрима из Владе РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана