Недељко Чубриловић, предсједник НСРС: Неки морају да схвате да парламент није забавиште

Срна
Недељко Чубриловић, предсједник НСРС: Неки морају да схвате да парламент није забавиште

Бањалука - Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић изјавио је да се у парламенту неки људи не сналазе и не желе понашати у складу са Пословником о раду и да ће се ти посланици брзо издвојити и бити препознатљиви по нечему што није парламентарни рад.

- Народну скупштину не треба претварати у забавиште, она ради озбиљан посао, то је највиши законодавни орган. Што више посланика то схвати на тај начин и да се морају понашати према нормативима које је Скупштина усвојила, утолико ће и рад бити ефектнији, квалитетнији и бољи - рекао је Чубриловић.

Говорећи о почетку рада новог сазива Народне скупштине и честим опоменама које су изрицали посланицима, Чубриловић је истакао да понашање појединих посланика не приличи парламенту.

- Ништа нисте могли да чујете од идеја, могли сте само да чујете критике, измишљене приче и говор улице. То не приличи парламенту и надам се, како вријеме буде одмицало, да ће се ти људи уклапати у нормативе који значе озбиљан рад парламента и да ћемо задржати ниво најефикаснијег парламента у БиХ , па и у окружењу. Надам се да ћемо наћи заједничку ријеч и са власти и са опозицијом и да ће руководство Скупштине изнијети овај посао на најбољи могући начин - нагласио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, шира скупштинска већина која је успостављена у новом сазиву Народне скупштине значи и већу стабилност и парламента и свих институција Српске и њених представника у заједничким институцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана