Nedeljko Čubrilović: Jača saradnja institucija Rusije i Srpske

Srna
Nedeljko Čubrilović: Jača saradnja institucija Rusije i Srpske

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović prisustvovao je juče proslavi glavnog praznika sjeverne prestonice Rusije Sankt Peterburga - Dana grada, na poziv predsjednika Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslava Makarova.

Iz parlamenta Srpske saopšteno je da je povodom proslave 315. godišnjice Sankt Peterburga, Čubrilović sa Makarovim položio cvijeće na Spomenik caru Petru Prvom, osnivaču Sankt Peterburga.

Proslava godišnjice grada je drugi najvažniji praznik u Sankt Peterburgu nakon obilježavanja Dana pobjede, a cvijeće su položili i predsjednica Gornjeg doma parlamenta Ruske Federacije Valentina Matvijenko, izaslanici predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko sa kojim je Čubrilović razgovarao o intenziviranju saradnje između Sankt Peterburga i Srpske.

- Mimo protokola, Čubrilović je obavio duži razgovor sa Matvijenkovom o ukupnim političkim odnosima u RS i BiH i jačanju saradnje između zakonodavnih institucija Ruske Federacije i RS - saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

U saopštenju se dodaje da je delegacija Narodne skupštine prisustvovala i ceremoniji pucanja iz topa u Petropavlovskoj tvrđavi, a na poziv Makarova danas će, povodom proslave Dana grada, prisustvovati prijemu u Zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga, gdje je predviđen i sastanak Čubrilovića i Makarova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana