Неће бити истраге против припадника МУП-а Српске

Н. Т.
Неће бити истраге против припадника МУП-а Српске

Бањалука - Републичко тужилаштво неће спроводити истрагу против појединих функционера и инспектора Министарства унутрашњих послова Републике Српске, које новинар и блогер Слободан Васковић сумњичи за учешће у убиству Давида Драгичевића јер за то нема основа.

Ради се о начелнику Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС Дарку Илићу, главном инспектору у управи Дубравку Кременовићу и другим припадницима полиције.

- Нема основа сумње да су пријављене особе учиниле кривично дјело. Због тога је одлучено да неће бити спровођена истрага поводом написа Слободана Васковића на блогу “Са друге стране” - саопштено је из тужилаштва  РС.

Појаснили су да су прије доношења одлуке извршили увид у спис Окружног тужилаштва Бањалука који се односи на околности смрти Давида Драгичевића.

- Саслушано је више лица те прибављена и друга сазнања и информације. Закључено је нема доказа који би упућивали на основе сумње да су Дарко Илић, Дубравко Кременовић или неки други припадник МУП-а РС учествовали у наручивању, организовању и убиству Давида Драгичевића или заташкавању тог кривичног дјела - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Додаје се да Васковић нема релевантна сазнања или доказе на основу којих износи своје наводе, већ се ради о конструкцијама и произвољним констатацијама.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана