Небојша Радмановић: Удар на слободу медија

Ж. Д.
Небојша Радмановић: Удар на слободу медија

Сарајево - Иза иницијативе да Заједничка комисија Парламента БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) испита наводе изнесене у програму Радио-телевизије РС (РТРС) крије се покушај да буду ограничене новинарске слободе у РС, а, нажалост, она долази од људи из Српске.

Изјавио је то за "Глас Српске" делегат у Дому народа Парламента БиХ Небојша Радмановић коментаришући приједлог који је у уторак на иницијативу посланика СДС-а усвојио Представнички дом Парламента БиХ. Тим закључком од Заједничке комисије за надзор над радом ОБА затражено је да испита наводе изнесене у програму РТРС-а да су министар безбједности БиХ Драган Мектић, ОБА и неке стране обавјештајне службе учествовали у организацији протеста опозиције у Бањалуци одржаног 14. маја. Против закључка гласали су једино посланици СНСД-а који сматрају да је тенденциозан и да је тим питањем требало да се бави Народна скупштина РС.

- Та иницијатива је несхватљива. Оно што се у закључку тражи од комисије сасвим је другачије од образложења. Недостојно је чак и човјека који је тек почео да се бави политиком да предложи овакав закључак. Друга ствар је шта стоји иза тога, а ја мислим да није намјера да буде испитана улога наведених људи. Ово је покушај да се полицијским методама покуша утицати на слободу медија - каже Радмановић и додаје да задатак који је дат није у надлежности комисије.

Удружење "БХ новинари" саопштило је да ће пажљиво пратити реализацију закључка Представничког дома с обзиром на то да је затражено и саслушање директора РТРС-а Драшка Милиновића и главног и одговорног уредника агенције Срна Милице Џепине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана