Не зна се тачан број чланова Скупштине СДС-а

ATV
Не зна се тачан број чланова Скупштине СДС-а

Скупштина Српске демократске странке одржаће се у суботу 15. децембра у Бањалуци у сали Метал у оквиру Бањалучког велесајма са почетком у 12 часова. Међутим није познато колико Скупштина броји чланова, нити ко ће све истој присутвовати.

Нико у у општинским одборима Српске демократске странке не зна колико Скупштина странке броји чланова. Када је Предсједништво странке одбацило захтјев за одржавање ванредне скупштине говорило се о 416 делегата. Међутим предсједник странке је у недавној најави одржавања редовне Скупштине рекао да је број делегата мањи од 400.

Поједини чланови су позвани, а други се чуде зашто они нису добили позив. У Билећи позив су добила двојица чланова Скупштине, али не и Глигор Самарџић, који је по статуту странке као биши члан Главног одбора по аутматизму и члан Скупштине странке. Исти случај је и у Челинцу. Градски одбор у Добоју је распуштен, међутим мандат делегата у Скуштини траје све до унутарстраначких избора и до формирања новог Градског одбора странке. Самим тим 36 чланова Скупштине из Добоја мора добити позив и има право да присуствује истој.

Многи сматрају да се не позивају они за које садашњи предсједник странке мисли да су неподобни. 

Појединци из врха СДС-а најављују да ће тражити да се упореди списак делегата са Скупштине одржане у Бијељини 28. маја 2017. године, са списком чланова предстојеће Скупштине у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана