Наталија Тривић, кандидат Уједињене Српске за одборника у Скупштини града Бањалука: Знање, енергија и воља кључ за развој

PR
Наталија Тривић, кандидат Уједињене Српске за одборника у Скупштини града Бањалука: Знање, енергија и воља кључ за развој

Желимо да грађани гласно дефинишу проблеме са којима се сусрећу и начин на који они виде могућу креацију позитивних исхода. Желимо да дамо шансу грађанима да управљају градом. Њихови приједлози рјешења су програмска понуда Уједињене Српске, каже кандидат Уједињене Српске за одборника у Скупштини града Бањалука Наталија Тривић.

Само неколико дана остало је до краја кампање током које сте одржали много трибина. Јесте ли задовољни реакцијама суграђана на програме Уједињене Српске?

Остало је још неколико трибина, а много мјесних заједница већ смо обишли. Комуникација са суграђанима била нам је изузетно значајна јер желимо да они гласно дефинишу проблеме са којима се сусрећу и начин на који они виде могућу креацију позитивних исхода. Желимо да дамо шансу грађанима да управљају градом. Њихови приједлози рјешења су програмска понуда Уједињене Српске. Свјесна сам чињенице да је већина грађана изгубила наду да се било шта може промијенити у њиховим срединама, јер су изгубили повјерење у политичаре. Добити њихово повјерење је велики изазов и једино могућ кроз искрену намјеру и кораке чије резултате ће моћи истински осјетити у својим срединама. Поред новца који је неопходан за егзистенцију сваке породице, важно је хтјење да се покаже иницијатива и предузму конкретне мјере чији ће се резултати директно одразити на добробити наших грађана. Вријеме обећања и лажних надања је иза нас. Грађани би требало да препознају нашу искрену намјеру да заједничким напорима кроз програм Уједињене Српске, утичемо на развој Бањалуке у свим сегментима. Стога, позивамо их да на вечерашњем централном митингу на Тргу Крајине у Бањалуци, у 20 часова, још једном чују наше намјере, а након тога да уживају у музици познатог београдског бенда "Неверне бебе".

Акценат једног дијела програмске понуде Уједињене Српске је и побољшање услова живота младих, јер кажете да Бањалуку видите као град младости. Шта бисте издвојили као најважније ствари које се одмах морају мијењати?

Као мајка двоје дјеце суочавам се са чињеницом, као и већина родитеља са којима сам разговарала, да дјеца и млади у Бањалуци немају осмишљене активности и садржаје по њиховој мјери, мјери нових генерација. Шта значи имати парк без намјенски осмишљених простора за игру и разоноду прилагођену различитим узрастима и интересима дјеце? Шта значи бити талентован уколико вас само тапшу по рамену за успјешне резултате и то са правом, али ту стаје сва прича о успјешним младим људима који би требало да се усавршавају и воде нас у будућност. Оснивањем института за интелигентну и талентовану дјецу и мултимедијалног центра за младе можемо много помоћи. Пронаталитетна политика сваког града не треба да је само мртво слово на папиру већ подстицај родитељима у смислу субвенција или ослобађања од плаћања одређених накнада. Бесплатан паркинг носиоцима породичног права, бесплатно похађање ваннаставних активности дјеце и субвенције за јавни превоз само су неке од мјера за вишечлане и социјално угрожене породице које не изискују директно новац из буџета града већ уступак града наведеним корисницима тог права. Много би лакше било и родитељима када би се поставили исти услови за уписивање дјеце у вртиће, јавне и приватне, и низ других ствари које би биле подстицај омладини да се едукује и гради свој живот здраво, учећи се правим животним вриједностима. Наше анализе су показале да све наведено не захтијева велика финансијска улагања. Напротив, најчешће новац није пресудан фактор који одређује можемо ли нешто постићи или не. Много важнији су воља и хтјење да нешто урадимо.

Ових дана много сте комуницирали и са старијом популацијом у Бањалуци. Шта они могу да очекују?

Квалитет живота пензионера у Бањалуци је минимизиран и своди се на опстанак. Пензије и остала примања довољна су само за егзистенцију, што је поражавајуће и недостојно личности човјека који је радни вијек беспоштедно провео залажући се за развој земље у којој данас како-тако живимо. Свака пензија је унапријед потрошена јер поред основних намирница, минималних давања за режије и лијекове без којих се "баш не може", не преостаје ни за шта више. Отежавајућа околност је и та што пензије често буду једино средство и за издржавање дјеце која нису запослена. Први корак је побољшати здравствено-социјални статус пензионера кроз посебне листе за мања чекања у амбулантама, редовне кућне посјете за теже обољеле, набавком покретног ултразвука, субвенције за плаћања воде, струје и јавног превоза... Значајан сегмент квалитета живота пензионера је разонода и слободно вријеме. Уређење простора за креативне и рекреативне активности, за дружење и разоноду, али и организовање догађаја за старију популацију је један од приоритета Уједињене Српске.

Биографија

Наталија Тривић је рођена 1980. у Бањалуци. Магистрирала је продукцију медија на Факултету драмских уметности у Београду, гдје похађа и докторске студије.

Вишегодишњу каријеру у медијима заокружила је на мјесту директора Телевизије РС, након чега је руководила Дирекцијом за маркетинг "Оптима групе". Тренутно је запослена у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу РС на мјесту савјетника министра. Директор је Интернационалног фестивала културе "Дукатфест". Удата је и мајка двоје дјеце. Потпредсједник је Уједињене Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана