Настављена посебна сједница парламента Српске

Срна
Настављена посебна сједница парламента Српске

Бањалука - Обједињеном расправом о експозеу и именовању Владе Републике Српске, у Бањалуци је настављена посебна сједница парламента Српске.

Посланици позиције сматрају да је експозе добро конципиран и да треба да буде преточен у економску политику за наредну годину, док посланици опозиције тврде да се Српска налази у тешкој ситуацији, коју нова Влада не може да побољша.

Мандатар за састав Владе Српске Жељка Цвијановић представила је данас експозе у Народној скупштини Републике Српске.

Бајић: Поплаве зауставиле економски опоравак

Посланик СНСД-а Вања Бајић рекао је данас на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске да би ситуација у Српској била много боља да није било поплава, које су зауставиле економски опоравак.
Бајић је, током обједињене расправе о експозеу манадатара Жељке Цвијановић и састава нове Владе Републике Српске, оцијенио да је мандатар дао добар експозе.

Посланик НДП-а Здравко Крсмановић сматра да владин програм рада треба да буде допуњен доношењем закона о равномјерном развоју Републике.

Он је критиковао што је у експозеу најављена градња аутопута до Ливањског кантона, вриједности 600 милиона евра, док су, како је рекао, многи регионални и магистрални путеви у појединим регијама постали макадамски.

Крсмановић је додао да се у дијелу експозеа, који се односи на децентрализацију, не види враћање одузетих надлежности општинама.

Посланик СДС-а Славко Дуњић рекао је да је у здравственом систему дошло до "поремећаја надлежности између сегмената који чине тај систем".

Он је сматра да здравственом систему Српске пријети колапс и да би сви требало да се укључе у рјешавање проблема у здравству, као и да би требало сазвати тематску сједницу Народне скупштине посвећену здравству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана