Naredne sedmice imenovanje i direktora RAK-a?

SRNA
Naredne sedmice imenovanje i direktora RAK-a?

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je Srni da direktor Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH još nije imenovan jer je to "posljednji prijedlog" koji je došao Savjetu za imenovanje.

"Ima imenovanja koje stoje i po dvije, tri godine i nadam se da će na narednoj sjednici Savjeta ministara BiH, koja bi trebalo da bude održana sljedeće sedmice, biti riješeno imenovanje direktora RAK-a, ali i ostala imenovanja koja su godinama žna čekanju", rekao je Bevanda.

Direktor RAK-a BiH, iako je bilo najavljeno, nije imenovan ni na jučerašnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

Savjet RAK-a dao je 21. maja, među osam kandidata, jednoglasnu podršku Srđanu Rajčeviću za direktora Agencije i 30. maja svoj prijedlog poslao na potvrđivanje Savjetu ministara BiH, nakon čega je iz Savjeta ministara zatražena lista svih kandidata koji su konkurisali i ispunjavali uslove za to mjesto.

Zakon o komunikacijama BiH propisuje da Savjet ministara BiH, na prijedlog Savjeta RAK-a, potvrđuje izbor direktora Agencije u roku od 30 dana nakon podnošenja prijedloga.

Na mjestu generalnog direktora RAK-a u posljednjih 11 godina nalazio se Kemal Huseinović, kojem je mandat istekao još 2008. godine.

Generalni direktor RAK-a BiH bira se na mandat od četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana