Наплата путарине по пређеном километру на 9. јануару за неколико седмица

Глас Српске
Наплата путарине по пређеном километру на 9. јануару за неколико седмица

Бањалука - Директор предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" Душан Топић рекао је данас у Бањалуци да још неколико седмица неће бити у функцији нове наплатне кућице на аутопуту "9. јануар", али да ће послије тога бити успостављен затворени систем и почети наплата путарине по пређеном километру.

Коментаришући недоумице у вези са наплатом путарине које су се појавиле послије пуштања у саобраћај комплетне дионице ауто-пута од Бањалуке до Добоја, Топић је истакао да је тачно да је сада неуједначен износ путарине у зависности од правца и дионице којима се возачи крећу.

"Наплатне кућице које су до сада радиле настављају да раде по истом режиму. Имаћемо прелазни период од неколико седмица и молим грађане да имају стрпљења. Када успоставимо затворени систем, онда ће путарина бити наплаћивана по пређеном километру, на основу картица које возачи добијају када уђу на аутопут", рекао је Топић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је да ће послије успостављања затвореног система за наплату путарине бити коригован и уједначен њен износ.

"На новим наплатним кућицама још не наплаћујемо путарину, јер систем још нисмо затворили у неким правцима", додао је Трнинић.

Комплетан аутопут Бањалука-Добој пуштен је у уторак у саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана