Наложено уклањање затворене терасе на Тргу Крајине

Глас Српске
Наложено уклањање затворене терасе на Тргу Крајине

Бањалука - По рјешењу Грађевинске инспекције града Бањалука, јутрос је почело уклањање нелегалног дијела просторија кафића „Сити” на Тргу Крајине, саопштено је из Одјељења за инспекцијске послове.

Ради се о нелегалном објекту, односно затвореном дијелу љетње терасе, које је изграђено без грађевинске дозволе и било каквих других дозвола.

Рјешење о уклањању овог објекта издато је још 2016. године, али је власник објекат у међувремену оспоравао то рјешење пред надлежним тијелима, због чега објекат до сада није могао бити уклоњен. Пошто су исцрпљени сви доступни правни лијекови и потврђено рјешење Грађевинске инспекције, рјешење о уклањању нелегалног дијела објекта ових дана је постало извршно и правоснажно.

Будући да је власник објекта, Јован Саламић одбио да сам уклони нелегални објекат, Грађевинска инспекција је наложила извођачу радова, са којим има склопљен уговор, да приступи уклањању нерлегалног дијела кафића, при чему ће трошкови уклањања накнадно бити испостављени власнику објекта, како то и налажу прописи.

У настојању да предуприједи овакве појаве, надлежни органи града Бањалука овог мјесеца ће физички обиљежити све границе љетњих тераса, како би надлежни инспектори могли лакше да контролишу да ли су оне у оквирима издатих локацијских услова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана