Nakon Krčmara, SDS napustio i Nedeljko Barać iz Gradiške

Srna
Nakon Krčmara, SDS napustio i Nedeljko Barać iz Gradiške

Gradiška - Dugogodišnji član SDS-a Gradiška Nedeljko Barać napustio je ovu stranku, a svoju odluku obrazložio je ponižavanjima od rukovodstva SDS-a kojima su, kako je istakao, izloženi stariji članovi stranke.


"Nakon 27 godina provedenih u SDS-u, kao prvi predsjednik Odbora SDS-a u Gradišci, i čovjek koji je dao svoj veliki doprinos, kao pojedinac u stvaranju Republike Srpske donio sam konačnu odluku da više nisam član Srpske demokratske stranke", navodi se u pismu Baraća upućenom Sekretarijatu SDS-a, prenosi RTRS.

On je istakao da ne želi da bude dio stranke čiji predsjednik prijeti nasiljem u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Nedopustivo je da predsjednik SDS-a i predsjednik Kluba poslanika ove stranke izgovara riječi kao što su: 'Ako treba, i tućićemo se u Narodnoj skupštini Srpske', pa sebi postavljam pitanje sa kim on želi da se tuče u Narodnoj skupštini koja je najviši organ vlasti Republike Srpske i temelj interesa srpskog naroda za čije postojanje je data velika cijena najodanijih sinova Republike Srpske", ističe Barać.

On je ocijenio da je nedopustivo da se odbija razgovor kod predsjednika Republike u prisustvu predstavnika porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih žrtava rata i logoraša, povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću.

"S kim bi predsjednik SDS-a želio da razgovara o najbitnijim pitanjima u Republici Srpskoj ako ne sa predstavnicima svih partija sa srpskim predznakom", naveo je Barać u pismu.

SDS je juče napustio i dugogodišnji funkcioner i poslanik ove stranke u parlamentu BiH Đorđo Krčmar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana