Najviše novca otišlo u Mostar

V. K.
Najviše novca otišlo u Mostar

Sarajevo - Savjet ministara BiH donio je na posljednjoj sjednici odluku na osnovu koje je iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH raspoređeno 600.000 maraka, a najviše novca je otišlo na promociju turizma u Mostaru.

Za obilježavanje manifestacije “Međunarodni dani turizma - sajam turizma Mostar 2019” izdvojeno je 100.000 maraka, dok je za Arhitektonski fakultet Sarajevo dato 50.000 KM za poboljšanje energetske efikasnosti prostorija, odnosno za zamjenu stolarije u salama za predavanja.

Opština Pale FBiH je dobila 120.000 KM za sufinansiranje radova na vodovodu, dok je Istočni Stari Grad u Republici Srpskoj dobio 80.000 KM za realizaciju Projekta vodovodnog sistema Bulozi.

Ostatak novca mahom je otišao na adrese vjerskih institucija i zajednica, a dio je preusmjeren i za sportske kolektive, fakultete u Mostaru te Udruženju privrednika “Biznis centar” za sufinansiranje međunarodnog sajma privrede “Tešanj 2019”.

U odluci koja je objavljena u “Službenom glasniku BiH” je naglašeno da će pojedinačne ugovore o namjenskom utrošku sredstava zaključiti resori civilnih poslova te spoljne trgovine i ekonomskih odnosa na nivou BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana