Najbrže pivopije iz Monda i Euroblica

A. J.
Najbrže pivopije iz Monda i Euroblica

Banjaluka - Predstavnici portala "Mondo" i dnevnih novina "Euroblic" pobijedili su na takmičenju u najbržem ispijanju piva "Nektar šampion" koje je za "sedmu silu" organizovala "Banjalučka pivara".

Takmičenje je održano u utorak uveče u pivnici "Zlatna krigla" u Banjaluci, a okupilo je predstavnike najznačajnijih medija u RS. Titulu medijskog "Nektar šampiona" u muškoj kategoriji osvojio je Goran Arbutina iz redakcije portala "Mondo" iskapivši bocu piva od 0,33 litra za 9,2 sekunde. Rekord od 11,7 sekundi postavila je novinarka "Euroblica" Željka Javorac okitivši se titulom najbržeg pivopije među damama. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela je Marijana Miljić iz "Glasa Srpske", a u muškoj Vladimir Grbić iz "Nezavisnih novina". Treće mjesto pripalo je Filipu Grumiću iz radija "Nes Kastra" i Biljani Savić-Regulić iz "Euroblica".

- Takmičenje u brzom ispijanju piva za medije organizujemo tradicionalno u okviru "Nektar šampiona". Ovo je pravi način da našim prijateljima u medijima priredimo nezaboravnu šampionsku zabavu uz "nektar" pivo - rekla je PR menadžer "Banjalučke pivare" Milka Stanivuković.

Tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva "Nektar šampion" je u punom jeku, a pivopije snage odmjeravaju u više od 30 gradova u BiH. Ove godine uvedena je novina da se takmiči jedan kandidat, a ne ekipa. Šesti "Nektar šampion" počeo je 15. oktobra, a finale će biti održano 12. decembra u pivnici "Mek Tir" u Banjaluci. Najbrže pivopije boriće se za nagradu od 1.000, 2.000 i 3.000 maraka i titulu pravog "Nektar šampiona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana