Најбрже пивопије из Монда и Еуроблица

А. Ј.
Најбрже пивопије из Монда и Еуроблица

Бањалука - Представници портала "Мондо" и дневних новина "Еуроблиц" побиједили су на такмичењу у најбржем испијању пива "Нектар шампион" које је за "седму силу" организовала "Бањалучка пивара".

Такмичење је одржано у уторак увече у пивници "Златна кригла" у Бањалуци, а окупило је представнике најзначајнијих медија у РС. Титулу медијског "Нектар шампиона" у мушкој категорији освојио је Горан Арбутина из редакције портала "Мондо" искапивши боцу пива од 0,33 литра за 9,2 секунде. Рекорд од 11,7 секунди поставила је новинарка "Еуроблица" Жељка Јаворац окитивши се титулом најбржег пивопије међу дамама. Друго мјесто у женској конкуренцији заузела је Маријана Миљић из "Гласа Српске", а у мушкој Владимир Грбић из "Независних новина". Треће мјесто припало је Филипу Грумићу из радија "Нес Кастра" и Биљани Савић-Регулић из "Еуроблица".

- Такмичење у брзом испијању пива за медије организујемо традиционално у оквиру "Нектар шампиона". Ово је прави начин да нашим пријатељима у медијима приредимо незаборавну шампионску забаву уз "нектар" пиво - рекла је ПР менаџер "Бањалучке пиваре" Милка Станивуковић.

Традиционално такмичење у брзом испијању пива "Нектар шампион" је у пуном јеку, а пивопије снаге одмјеравају у више од 30 градова у БиХ. Ове године уведена је новина да се такмичи један кандидат, а не екипа. Шести "Нектар шампион" почео је 15. октобра, а финале ће бити одржано 12. децембра у пивници "Мек Тир" у Бањалуци. Најбрже пивопије бориће се за награду од 1.000, 2.000 и 3.000 марака и титулу правог "Нектар шампиона".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана