Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” Cvijanovićevoj

Srna
Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” Cvijanovićevoj

Banjaluka - Predsjednica RS Željka Cvijanović dobitnik je ovogodišnje nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za ličnost godine u okviru projekta “Put ka vrhu”, rekao je u petak u Banjaluci direktor kompanije “Medija invent” iz Novog Sada Vlado Markanović.

On je istakao da je ovu značajnu nagradu, čiji je cilj promocija uspjeha i afirmacija privrednog i društvenog stvaralaštva Srpske, Srbije i regiona, za životno djelo dobio direktor kompanije “Orao” iz Bijeljine Milan Prica.

Prema njegovim riječima, priznanje za najbolju lokalnu samoupravu dobio je načelnik Dervente Milorad Simić, za savremeni koncept zdravstva u Srpskoj direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Vlado Đajić, te profesor Vaso Bojanić za razvoj agrara u Republici Srpskoj.

On je naveo da su među nagrađenima i direktor preduzeća “Eko-toplane Banjaluka” Borko Torbica za najbolji projekat, zatim direktor kompanije “Nešković” Mile Jovanović kao lider održivog razvoja u Srpskoj, te humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” kao najhumaniji projekat u regionu.

Markanović je podsjetio da je projekat “Put ka vrhu” nastao 2000. godine, sa osnovnim ciljem da pokaže da na ovom prostoru ima mnogo pravih vrijednosti, koje društvo treba da cijeni. Projekat “Put ka vrhu” kompanija “Medija invent” realizuje u saradnji s banjalučkim Univerzitetom i Privrednom komorom RS, a svečana dodjela nagrada biće održana u utorak u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana