Набављали оружје за терористичке нападе на институције РС

Срна
Набављали оружје за терористичке нападе на институције РС

БАЊАЛУКА - Припадници МУП-а РС врше претрес на 32 локације које се доводе у везу са лицима за које постоји основана сумња да набављају оружје, минско-експлозивна средства и другу војну опрему с циљем извођења терористичких аката на институције РС и представнике тих институција.

У саопштењу из Специјалог тужилаштва РС којим се потврђује ова информација, такође се наводи да ће више информација о овој полицијској акцији, кодног назив "Рубен", бити саопштено сутра.  

Како је казао Милан Саламадија портпарол МУП-а РС, над већим бројем безбједносно интересантних особа, које су ухапшене у полицијској акцији кодног назива "Рубен", у току је криминалистичка обрада.

Према његовим ријечима, претреси се врше на основу прикупљених оперативних сазнања да се на тим локацијама налазе лица која се доводе у везу са радикалним покретима, која су се налазила или се налазе на сиријском ратишту и која врше врбовања грађана на одлазак на страна ратишта. 

Саламадија је навео да је током претреса пронађена одређена количина оружја, муниције, панцира, униформе и пропагандног материјала за врбовање грађана БиХ на одлазак на ратишта. 

Он је навео да акцију под надзором Специјалног тужилаштва, проводе полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а, у сарадњи са припадницима Специјалне јединице полиције, Јединица за подршку и криминалистичке полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана