На сајму у Истанбулу излаже шест компанија

Глас Српске
На сајму у Истанбулу излаже шест компанија

Сарајево - На сајму трговине храном и пићем у Турској “Ворлдфуд Истанбул 2018” своје производе представља и шест компанија из БиХ - “Младегс пак” из Прњавора, “Боснаплод” из Брчког, “Купрес милх” из Купреса, “Мегле” из Посушја, те “Мљекара Ливно” и “Вита-лајф” из Високог.

Наступом на овом догађају излагачи имају могућност да представе своју понуду потрошачима из земаља Европе, Средњег истока, сјеверне Африке и Турске, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

Циљ организације излагања на сајму јесте промоција компанија из БиХ из области пољопривреде и прехрамбене индустрије, те омогућавање да успоставе пословне односе са турским и међународним партнерима, као и повећање извоза производа из овог сектора на међународно тржиште.

Ријеч је о највећом сајму трговине храном и пићем у Турској, који ове године окупља више од 400 домаћих и међународних произвођача и више од 15 000 посјетилаца.

Излагање компанија из БиХ на сајму који се затвара сутра, организовала је Спољнотрговинска комора, уз подршку Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и УСАИД/Шведска Фарма два пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана