На помолу пластичне саобраћајне дозволе

Агенције
На помолу пластичне саобраћајне дозволе

Сарајево - Власници аутомобила у БиХ ускоро би папирне саобраћајне дозволе требало да замијене новим, пластичним, као што су личне карте и возачке дозволе.

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) недавно је иницирала почетак процеса измјена и допуна законских оквира и прописа чији је циљ замјена тренутних саобраћајних дозвола пластичним картицама са чипом на којем би били меморисани подаци о власнику аутомобила, карактеристикама возила и осталим детаљима који се налазе и у садашњим саобраћајним дозволама. Ускоро би требало да услиједи састанак представника ИДДЕЕА и Министарства транспорта и комуникација БиХ како би се усагласиле потребне измјене закона. Након тога на потезу је Савјет министара БиХ који треба да усвоји измјене закона, што би отворило пут почетку процеса замјене саобраћајних дозвола у БиХ.

Након биометријских пасоша те електронских личних карата и возачких дозвола ово би била нова степеница у модернизацији личних докумената држављана БиХ, чиме не би заостајали за европским земљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана