На подручју Маглаја ухапшено лице са потјернице

Срна
На подручју Маглаја ухапшено лице са потјернице

Источно Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /SIPA/ и Министарства унутрашњих послова /МУП/ Зеничко-добојског кантона данас су лоцирали и на подручју општине Маглај ухапсили лице које је правоснажно осуђено због ратовања у Сирији, а било је недоступно правосуђу.

Из Сипе је саопштено да је, поступајући по потјерници Суда БиХ, лице лишено слободе и предато у поподневнима часовима у надлежни завод за провођење кривичних санкција у Зеници.


Из Сипе подсјећају да је наведено лице било лишавано слободе у оквиру оперативне акције "Дамаск" 2014. године због ратовања у Сирији и припадности терористичкој групи.

Након проведеног поступка наведена особа правоснажно је осуђена, а будући да је била недоступна правосудним органима у БиХ, Суд БиХ расписао је потјерницу.

Иако није ријеч о изворној надлежности Сипе, а узимајући у обзир да је борба против тероризма приоритет у раду ове службе, у протеклом периоду ова полицијска агенција је у сарадњи са МУП-ом Зеничко-добојског канота предузела низ оперативних мјера које су довеле до лоцирања и проналаска наведене особе.

Из Сипе посебно истичу веома успјешну сарадњу са ЕУФОР-ом и захваљују овој служби на пруженој подршци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана