На граничним прелазима одузета роба у вриједности 78.000 КМ

Срна
На граничним прелазима одузета роба у вриједности 78.000 КМ

Сарајево - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ одузели су на граничним прелазима Рача, Каракај и Орашје разну робу укупне тржишне вриједности 78.000 КМ, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Вршећи појачану контролу, овлаштени службеници УИО при Групи за спријечавање кријумчарења и прекршаја у Регионалном центру Тузла, открили су и пронашли разну непријављену робу.


Приликом контроле на граничном прелазу Рача пронашли су непријављено и скривено 966 комада парфема познатих свјетских марки.

У саопштењу се наводи да је у неколико одовојених акција на граничним прелазима Кракај, Орашије и Рача, користећи донирану спецјалистичку опрему за преглед робе, која је УИО донирала Америчка амбасада, додатно је пронађена непријављена разна роба попут спортске опреме, кондиторских производа, лаптопа и текстила. Укупна вриједност привремено одузете робе износи 78.000 КМ.

Против починиоца биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.
Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на њихову отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а.

УИО позива све грађане, као и све пореске обвезнике који су имали било какве непријатности са царинским службеницима или пореским инспекторима УИО, да то пријаве на отворену линију. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана