На Возући пронађени посмртни остаци седам убијених Срба

Агенције
На Возући пронађени посмртни остаци седам убијених Срба

Бањалука - На локацији Подсјелово, на ширем локалитету Возуће, пронађени су комплетни посмртни остаци три особе и некомплетни посмртни остаци четири особе.

Ексхумација је проведена по налогу поступајућег тужиоца, а координисао је истражитељ Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Према доступним информацијама и доказима, ради се о жртвама српске националности које су убијене на локалитету Возуће 1995. године.

Проналазак ових посмртних остатака значајно ће допринијети процесуирању предмета ратних злочина на подручју Возуће, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Посмртни остаци биће превезени у Бањалуку, гдје ће бити извршено судско-медицинско вјештачење пронађених посмртних остатака као и утврђивање идентитета жртава путем ДНК анализе.

Процес ексхумације ће бити настављен у наредном периоду.

Чланови Тужилаштва БиХ заједно с партнерским институцијама учествују у процесима ексхумација готово свакодневно, на локацијама у свим крајевима БиХ, на којима се трага за посмртним остацима жртава из протеклог рата.

Ексхумацију код Возуће координисао је истражитељ Тужилаштва БиХ, а у процесу ексхумације учествовали су представници Института за нестале особе (ИНО) БиХ, љекар судске медицине, припадници полиције МУП-а ЗДК-а, као и припадници БХ МАЦ и Федералне управе цивилне заштите, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана