На Маглићу спасено двоје Данаца

Срна
На Маглићу спасено двоје Данаца

Фоча - Припадници фочанске полиције и чланови Планинарског друштва "Зеленгора" пронашли су на Маглићу двоје данских држављана који су се изгубили на овој планини, а од којих је једно било повријеђено, па су телефоном затражили помоћ, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Дански планинари чији су иницијали П.А. /29/ и К.А. /27/, која је имала повреду кољена лијеве ноге, пронађени су под самим врхом планине Маглић, синоћ око 22.15 часова.


Они су били уплашени, промрзли, након чега су их полицијски службеник и чланови планинарског друштва адекватно збринули, обукли им зимску опрему и пружили им прву помоћ на лицу мјеста, те стјеновитом и уском стазом спустили на мјесто Пријевор гдје им се налазило возило, а потом се упутили на Тјентиште, наводи се у саопштењу.

Дански држављани су Полицијској управи Фоча упутили позив јуче око 17.20 часова, након чега их је контактирао полицијски службеник Станичног одјељења полиције Тјентиште Срђан Кулић.

У телефонском позиву страни држављанин је полицијском службенику дао координате о локацији гдје се налази на подручју планине Маглић, те да им је потребна медицинска помоћ јер је једно лице повријеђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана