НС РС: Усвојен Нацрт закона о високом образовању

Срна
НС РС: Усвојен Нацрт закона о високом образовању

Бањалука, 26. МАЈА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске усвојила је Нацрт закона о високом образовању, којим је поступак акредитације високошколских установа уведен као обавезан с циљем међународне упоредивости високошколских квалификација које се стичу у систему високог образовања у Српској.

Усвојен је и Нацрт закона о мирном рјешавању радних спорова, којим се уређује начин и поступак мирног рјешавања индивидуалних и колективних радних спорова, избор, права и обавезе арбитара и миритеља, као и начин оснивања тијела за мирно рјешавање радних спорова.


Народна скупштина Републике Српске примила је к знању годишњи извјештај о резултатима активности институције Омбудсмана за људска права БиХ за 2015. годину.

Усвојена је и информација о реализацији Основа програма социјалног збрињавања радника за период јануар-децембар 2015. године.

Парламент Српске усвојио је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Судској полицији Републике Српске, којим се прописује да предсједник Врховног суда Републике Српске може склопити споразум са предсједником Врховног суда Федерације БиХ /ФБиХ/ о сарадњи и пружању помоћи између судских полиција Републике Српске и ФБиХ.

Сједница Народне скупштине Републике Српске прекинута је данас прије расправе о Приједлогу одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Републике Српске о продаји 64,99 одсто основног капитала Рудника жељезне руде "Љубија" Приједор методом непосредног одабира купца.

Дванаеста редовна сједница Народне скупштине Републике Српске прекинута је након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, а о њеном наставку јавност ће бити благовремено информисана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана