NDP odlučuje o budućnosti Saveza za promjene

ATV
NDP odlučuje o budućnosti Saveza za promjene

Nakon što su u SDS i PDP potvrdili kandidature Mladena Ivanića i Vukote Govedarice, NDP je zainteresovan da se i prije izbora, lider te partije Dragan Čavić promoviše kao najozbiljniji kandidat za premijera u slučaju pobjede Saveza.

Međutim o tim uslovima se za sada samo spekuliše, dok u NDP kažu sve će biti mnogo jasnije u subotu.

"Na toj sjednici ce biti donesena odluka o daljoj sudbini NDP-a, odnosno da li u ovakvim uslovima nastavlja unutra SZP-a ili ostaje samo pod određenim uslovima”, rekao je Momčilo Novaković iz NDP-a.

NDP i dalje vjeruje da je Mladen Ivanić imao najbolje šanse u trci za predsjednika Republike Srpske. Iako smatraju da se o pojedničanim imenima trebalo razgovrati i u okviru Saveza za promjene, a ne stranka koje ga čine, koalicinim partnerima da se daju šanse za popravni, jer kažu još se ima o čemu pregovarati. U SDS-u vjeruju da će Savez sačuvati jedinstvo.

"Dakle ništa se ne mijenja, kandidati koji su već promovisani, ostaju kandidati i dalje, SZP ima jedinstveno, a svi ostali pokušaji spinovanja sa NDP-o sve je to u redu”, istakao je poslanik SDS-a u NS RS Nedeljko Glamočak.

Da li je sve u redu trebalo bi da bude poznato za dva dana, kada i NDP održi sjednicu Predsjedništva stranke. Nije isključeno ni da je igra NDP-a ustvari izlazna strategija Saveza za promjene.

Kakko ATV nezvanično saznaje pokušava se progurati mogućnost da Mladen Ivanić bude kandidat Saveza za Predsjednika Republike Srpske jer postoje šanse da ostvari bolji rezultat nego na nivou BiH s obziriom na kandidata. To bi se, kako tvrdi izvor ATV-a, dopalo strancima, prije svega Amerikancima iako bi Evropljani tu čak da vide i Branislava Borenovića.

Ukoliko bi Savez proigrao ovu ili sličnu varijantu bile bi i definisane pozicije koje bi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Srpske probrali članovi partija koje čine Savez za promjene ukoliko bi eventualno, uspjele da uzmu vlast u Srpskoj.

Ako bi kojim slučajem uspjeli i da u Sarajevu biraju pozicije, Mirko Šarović bi rado onu predsjedavajućeg Savjeta ministara, tvrdi naš izvor. Sa pozicijom člana Predsjedništva već su se, kako saznajemo, pomirili da će pripasti Miloradu Dodiku. Zvanično, na ovu temu danas niko u Savezu nije htio da govori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana