NDP napustio cijeli odbor u Trebinju, vrh im poželio srećan put

V. K. - R. Mi.
NDP napustio cijeli odbor u Trebinju, vrh im poželio srećan put

Trebinje - Nekadašnji predsjednik trebinjskog NDP-a Slobodan Šaraba i još 31 član napustili su juče gradski odbor stranke i podnijeli ostavke na sve funkcije, a iz vrha stranke poželjeli su im srećan put.

Šaraba se početkom jula povukao sa mjesta predsjednika zbog nesuglasica sa rukovodstvom stranke, a posebno sa liderom Draganom Čavićem koji je pred kraj izborne kampanje odlučio da raspusti odbor. Razlog je bilo odbijanje odbora da za gradonačelnika podrži kandidata Saveza za promjene Slavka Vučurevića iz PDP-a.

Šaraba je rekao da je Čavićeva lična i pristrasna politika razlog za oproštaj sa NDP-om.

- Čavić je mimo odluke Predsjedništva i protivno Statutu stranke sedam dana prije izbora raspustio trebinjski odbor, što je direktno uticalo na loš izborni rezultat. Ta odluka je nepravedna i lična, jer je jedino on od svih lidera Saveza za promjene odlučio da kazni našu politiku, koja je uvijek bila principijelna, zato što smo razmišljali trebinjskom glavom, a ne banjalučkom. Čavić je kažnjavao i sabotirao ljude koji su se borili za dobrobit Trebinja, a nije kaznio zamjenika predsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića koji je probosanskom politikom i spornim imenovanjima u Sarajevu urušio NDP u Hercegovini - istakao je Šaraba koji, kao ni njegove kolege, još nije odlučio o daljem angažmanu.

Čavić nije odgovarao na pozive, a Krsmanović je kazao da on ima najbolji rezultat stranke u Hercegovini.

- U Foči imamo pet odbornika, a u Trebinju nijednog i taj rezultat najbolje govori. Svako ima pravo na stav, ali ne bi smjeli da prljaju sredinu iz koje dolaze - kaže Krsmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana