НДП напустио цијели одбор у Требињу, врх им пожелио срећан пут

В. К. - Р. Ми.
НДП напустио цијели одбор у Требињу, врх им пожелио срећан пут

Требиње - Некадашњи предсједник требињског НДП-а Слободан Шараба и још 31 члан напустили су јуче градски одбор странке и поднијели оставке на све функције, а из врха странке пожељели су им срећан пут.

Шараба се почетком јула повукао са мјеста предсједника због несугласица са руководством странке, а посебно са лидером Драганом Чавићем који је пред крај изборне кампање одлучио да распусти одбор. Разлог је било одбијање одбора да за градоначелника подржи кандидата Савеза за промјене Славка Вучуревића из ПДП-а.

Шараба је рекао да је Чавићева лична и пристрасна политика разлог за опроштај са НДП-ом.

- Чавић је мимо одлуке Предсједништва и противно Статуту странке седам дана прије избора распустио требињски одбор, што је директно утицало на лош изборни резултат. Та одлука је неправедна и лична, јер је једино он од свих лидера Савеза за промјене одлучио да казни нашу политику, која је увијек била принципијелна, зато што смо размишљали требињском главом, а не бањалучком. Чавић је кажњавао и саботирао људе који су се борили за добробит Требиња, а није казнио замјеника предсједника НДП-а Здравка Крсмановића који је пробосанском политиком и спорним именовањима у Сарајеву урушио НДП у Херцеговини - истакао је Шараба који, као ни његове колеге, још није одлучио о даљем ангажману.

Чавић није одговарао на позиве, а Крсмановић је казао да он има најбољи резултат странке у Херцеговини.

- У Фочи имамо пет одборника, а у Требињу ниједног и тај резултат најбоље говори. Свако има право на став, али не би смјели да прљају средину из које долазе - каже Крсмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана