NDI: Стални раст рејтинга ДНС-а

Срна
NDI: Стални раст рејтинга ДНС-а

Бањалука - Демократски народни савез /ДНС/ налази се на трећем мјесту са рејтингом од 12,4 одсто када је ријеч о резултатима мјерења рејтинга политичких партија у Републици Српској, саопштено је из бањалучког одбора ове странке.

У саопштењу се додаје да ова партија, према резултатима мјерења рејтинга које су у протеклих неколико седмица спровели НДИ и неколико реномираних и признатих агенција, у Бањалуци биљежи стални раст рејтинга и са 13,7 одсто заузима друго мјесто, упркос недавним турбуленцијама у бањалучком одбору, а прво мјесто у Приједору са 34,7 одсто повјерења.


На нивоу Републике Српске испред ДНС-а налазе се СНСД са рејтингом од 36,2 одсто, те СДС са 14,7 одсто.

ПДП се са 9,8 одсто налази на четвртом, Социјалистичка партија са 3,7 одсто, НДП 2,6 одсто, а Уједињеној Српској повјерење је исказало 2,2 одсто грађана.

СНСД је најуспјешнији и у Бањалуци са 40,2 одсто.

У највећем граду Српске повјерење ПДП-у дало је 13,2 одсто, СДС-у 5,9 одсто, НДП-у 5,8 одсто, Уједињеној Српској 5,4 одсто, а Социјалистичкој партији 5,3 одсто испитаника.

У Приједору, након ДНС-а, на табели се налази СНСД са рејтингом од 20,6 одсто, а затим СДС са 13,2 одсто.

Из Градског одбора ДНС-а наводе да истраживање, које је недавно спроведено на територији Републике Српске, показује да су популарност и подршка овој партији у сталном порасту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана