Muškarac iz Bihaća pokušao da siluje ćerku u automobilu

Nevena Bunić
Muškarac iz Bihaća pokušao da siluje ćerku u automobilu

Bihać - Lisice na ruke stavljene su R. M. (47) iz Bihaća zbog sumnje da je pokušao da siluje ćerku A. M. (21) u automobilu, a samo srećom djevojka je uspjela da se otrgne od nasilnika i pobjegne.

Slučaj je u srijedu policiji prijavila ova djevojka, koja se prilikom bježanja iz očevog automobila lakše povrijedila.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je bio pijan kada je nasrnuo na kćerku.

- Otac i ćerka žive u istom domaćinstvu. Uveče je vozio kući, navodno su se vraćali iz kupovine. Odjednom je počeo da je dodiruje po intimnim dijelovima tijela. Djevojka ga je odgurnula, a onda je on postao nasilan. Uspjela je da izađe iz automobila i brzo otrčala. Tada je pala i lakše se povrijedila - rekao je izvor blizak istrazi.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona rekli su da uhapšenog sumnjiče za krivično djelo bludne radnje i nasilničko ponašanje.

- Nakon detaljne istrage i utvrđivanja svih okolnosti, odlučićemo o daljim mjerama protiv uhapšenog - rekli su u MUP-u USK.

Na području koje pokriva ovo ministarstvo u proteklih nekoliko mjeseci bilo je niz prijava koje se odnose na nedolično ponašanje očeva prema kćerkama.

Policiji u Bihaću se početkom februara obratila majka šestogodišnjakinje koja je prijavila svog bivšeg supruga da se samozadovoljavao pred ćerkom dok se djevojčica nalazila kod njega.

Tada je iz MUP-a USK rečeno da je o svemu obaviješteno tužilaštvo, i da istražuju slučaj zadovoljavanja pohote pred djetetom. Cazinska policija je sredinom prošlog mjeseca uhapsila muškarca osumnjičenog da je tri puta tokom prošle godine seksualno napastvovao svoju desetogodišnju kćerku. Prijavu je i u tom slučaju podnijela djevojčicina majka, koja je sa kćerkom prvo otišla u Centar za socijalni rad Cazin gdje su razgovarale sa psihologom, a potom je majka sve prijavila policiji. Iz Kantonalnog tužilaštva USK je potvrđeno da je taj otac pušten na slobodu, a da je uslijedilo saslušanje svjedoka koji bi svojim iskazom mogli ponuditi saznanja o ovom slučaju.

Stanje šoka

Djevojka je zbrinuta u Domu zdravlja u Bihaću, s lakšim povredama i u stanju šoka.

Iz policije smo saznali da ranije nije bilo sličnih prijava u vezi s ovom porodicom, a u istragu o svemu uključilo se i Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana