Mušić: Sutra moguće potvrđivanje Vlade FBiH

Srna
Mušić: Sutra moguće potvrđivanje Vlade FBiH

Sarajevo - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić rekao je Srni da bi sutra mogla biti održana sjednica tog doma na kojoj će biti potvrđena Vlada Federacije BiH.

"Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će biti raspravljano o budžetu zakazana je za 14.00 časova. Ostavili smo mogućnost da u 12.00 časova bude sazvana sjednica na kojoj bi bila potvrđena Vlada FBiH", rekao je Mušić.

On je naglasio da očekuje da se sutra prijepodne steknu uslovi kako bi Vlada FBiH mogla biti potvrđena. 

"Očekujem da to bude okončano jer je sve tako blizu, ali još nismo dobili zeleno svjetlo. Nisam još dobio potpisanu odluku od predsjednika FBiH Marinka Čavare kao i potrebne saglasnosti potpredsjednika Milana Dunovića i Melike Mahmutbegović", rekao je Mušić. 

On je dodao da je zakazana i sjednica Komisije za izbor i imenovanja kako bi se što prije stekli svi neophodni uslovi za potvrđivanje Vlade FBiH. 

"Čekamo potpisanu odluku i ako ona dođe spremni smo da Predstavnički dom Parlamenta FBiH sutra potvrdi imenovanje Vlade, donesemo budžet FBiH za 2015. godinu kao i zakon o njegovom izvršenju", dodao je Mušić.

Sutra ističe odluka o privremenom finansiranju FBiH. Vlada FBiH je 25. marta utvrdila Prijedlog budžeta FBiH za 2015. godinu u visini od 2.334.147.169 KM i po hitnoj proceduri ga uputila Parlamentu FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana