Муриз Мемић на скупу у Сарајеву: Очекујемо истрагу која ће довести до хапшења убице

klix.ba
Муриз Мемић на скупу у Сарајеву: Очекујемо истрагу која ће довести до хапшења убице

Сарајево - Стотине људи окупиле су се данас на Тргу дјеце Сарајева у главном граду Босне и Херцеговине на протесту "Правда за Џенана Мемића" којим траже нову истрагу и откривање Џенанових убица.

Окупљени у центру града, Џенанова породица, пријатељи и суграђани, поручују како су приморани правду поново тражити на улици јер институције неће радити свој посао.

Џенанов отац Муриз Мемић казао је како је Тужилаштво БиХ коначно узело радити предмет те како очекује истрагу која ће довести до хапшења убице његовог сина.

"Свакоме је јасно, након пресуде, да говоримо истину. Указивали смо на пропусте МУП-а и Тужилаштва КС. Сада чекамо пресуду Врховног суда, али не видим шта има да се промијени у односу на првостепену", казао је Мемић.

На прво обраћање јавности Алисе Мутап, казао је како је изнијела низ неистина те да је закаснила са захтјевом да је позове да се састану.

"Шта ја имам с њом причати ако она тврди да има амнезију. Ја кажем да Алиса нема амнезију и то је потврдило шест љекара. Звао ме је њен отац на почетку и ја сам рекао да ме не занима ништа осим имена. Када ме је након неколико дана поново назвао име ми није требало јер сам га сазнао. Казали су да сам водио нелегалну истрагу по закону, али та истрага ће сада легално довести до хапшења убице. Алиса је у паници јер очекује да је ухапсе", рекао је Мемић.

Ифер Ферагет, адвокат породице Мемић казао је како је је поступак који је покренут пред Кантоналним судом у Сарајеву у жалбеној фази.

"Тужилаштво је најавило подношење жалбе на првостепену пресуду, а жалбени рок им истиче данас или сутра. Жалбени поступак ће бити настављен пред Врховним судом. Постоје стварни разлози због којих би Тужилаштво КС требало одустати од оптужнице јер не треба ни вјеровати у то да суд који један пут изјавио да овдје не постоји ни вјероватноћа саобраћајне несреће, а то произилази из доказа који су прибављени, ту одлуку не може промијенити у неку дијаметрално супротну. Упоредно с овим поступком ће стећи поступак утврђивања одговорности свих оних који су чинили одређене пропусте у току трајања ове истраге", појаснио је Ферагет.

Подсјећамо, Џенан Мемић страдао је 8. фебруара 2016. године док је с дјевојком Алисом Мутап шетао Великом алејом на Илиџи. Он је седам дана касније, 15. фебруара, преминуо на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Случај се прво водио као убиство, а онда након скоро два мјесеца као саобраћајна несрећа за чије изазивање је суђено Љуби и Бекрији Сеферовићу.

Кантонални суд у Сарајеву донио је првостепену пресуду којом је ослободио Сеферовиће. Љубо и Бекрија су првобитно признали како су скривили саобраћајну несрећу у којој је страдао Џенан, да би се послије изјаснили на суду како нису криви.

Породица Мемић тврди да је Џенан убијен и да је ослобађајућа пресуда Љуби и Бекрији Сеферовићу само још један доказ да се напокон, како кажу, мора стати у крај криминалној хоботници која убија дјецу и прикрива убице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана