Mućke u Institutu za nestala lica BiH iza leđa Srba

Goran Maunaga
Mućke u Institutu za nestala lica BiH iza leđa Srba

Sarajevo - Srpski članovi Kolegijuma direktora i Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH odbili su da prisustvuju sastanku održanom u Tuzli s predstavnicima svih tužilaštava u BiH, jer je njegovom zakazivanju prethodio niz propusta i nezakonitosti u Institutu.

Član Kolegijuma direktora Milutin Mišić kaže da nije jasno zašto je u opštoj besparici sastanak zakazan u Tuzli ističući još nekoliko važnih razloga zbog kojih su predstavnici Srpske u Institutu odbili da mu prisustvuju.

- Sastanak uopšte nije bio pripremljen. Većina dokumenata o kojima je trebalo da bude raspravljano nije usaglašena na nivou Kolegijuma i u Upravnom odboru, jer mi ta dokumenta nismo ni imali. O onima koje smo imali nije se raspravljalo na nivou Instituta. Kako se onda može s tim izaći pred tužioce - upitao je Mišić.

Na sastanku se govorilo o revizijama koje su izvršene u kosturnicama iako o tome nije sačinjen nijedan izvještaj, niti su o tome ikada raspravljali organi Instituta.

- Postoji pokušaj da bude izvršen pritisak na Srbe kako bi se odustalo od instrukcije glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića za sprovođenje revizije u "Gradskim grobljima" u Visokom, jer to nije u interesu predsjedavajućeg Kolegijuma direktora Instituta Amora Mašovića i njegovih istomišljenika - naglasio je Mišić.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana