Mostar:Dva puta predlagane promjene spornih naziva ulica

Srna
Mostar:Dva puta predlagane promjene spornih naziva ulica

Mostar - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nazvao je licemjernom i politikantskom inicijativu koju je poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović uputio Kolegijumu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, a kojom bi taj dom pozvao nadležne organe Grada Mostara da ukinu nazive ulica u Mostaru koje nose imena Mile Budaka, Jure Francetića i /Ante/ Vokića - /Mladena/ Lorkovića.

"Osim što mu to nije u opisu posla, kao ni nadležnosti spomenutog visokog doma, više je nego jasno kako je ovaj poslanik u nedostatku bilo kakvih suvislih političkih inicijativa kojima bi opravdao svoju visoku platu, još jednom htio svojom licemjernom i politikantskom inicijativom skrenuti malo pažnje na sebe", navodi se u saopštenju iz Gradske uprave Mostara.


U saopštenju se dodaje da je bivši potpredsjednik SDP-a mogao preko svojih stranačkih drugova u Gradskom vijeću Mostara promijeniti imena tih ulica da je iskren i politički korektan u onom što predlaže.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je Bešlić dva puta u Gradskom vijeću Mostara službeno predlagao da se promijene imena tri spomenute ulice, koje su svoje ime dobile u ratu i da se tim ulicama daju imena po poznatim mostarskim i pjesnicima iz BiH.

"Licemjerno je danas prigovarati to pitanje gradskim vlastima u Mostaru, gradonačelniku, SDS-u ili HDZ-u BiH, čiji su vijećnici u Gradskom vijeću Mostara taj prijedlog podržali, jer promjenu nisu htjeli upravo oni koji su sada naknadno došli pameti, te nam svojim niskim demagoškim potezima drže predavanja o Mostaru kakav je bio i kakav bi trebao biti", ističe se u saopštenju.

Gradske vlasti poručuju da je ovo pitanje isključivo u domenu lokalne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana