Momir Škiljević, član privremenog Upravnog odbora Instituta za nestala lica podnio ostavku

Srna
Momir Škiljević, član privremenog Upravnog odbora Instituta za nestala lica podnio ostavku

Banjaluka - Član Privremenog Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH Momir Škiljević podnio je ostavku na ovu funkciju jer se ne slaže sa izborom predloženih kanditata u Kolegijum direktora Instituta, saznaje Srna u Institutu.

Škiljević je ostavku podnio jer smatra da se ništa neće promijeniti u procesu traženja nestalih lica ukoliko budu izabrani predloženi kandidati u Kolegijum direktora Instituta za nestala lica BiH, kaže Srnin izvor.


Isti izvor navodi da će Škiljević danas o ostavci pismeno obavijestiti Privremeni upravni odbor Instituta za nestala lica BiH u Sarajevu.

Škiljevića je na ovu funkciju nominovala Međunarodna komisija za nestala lica /ICMP/.

Nakon podnošenja ostavke, Škiljević je, prema poslovniku, obavezan mjesec dana da učestvuje u radu Privremenog upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH.

Privremeni upravni odbor Instituta za nestala lica BiH trebalo bi danas na sjednici u Sarajevu da razmatra imenovanje novog Kolegijuma direktora Instituta.

Odbor je sačinio rang-listu kandidata za članove Kolegijuma direktora Instituta na kojoj su prva tri mjesta zauzeli Amor Mašović, Marko Jurišić i Nikola Perišić.

Republički odbor porodica zarobljenih boraca i nestalih civila saopštio je ranije da u Kolegijum direktora Instituta za nestala lica BiH ne mogu biti izabrani Mašović i Mujo Begić zato što zanemaruju srpske žrtve rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana