Могерини: Важно усвајање Закона о акцизама

Срна
Могерини: Важно усвајање Закона о акцизама

Сарајево - Високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федерика Могерини и европски комесар за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан оцијенили су да је усвајање измјена и допуна пакета закона о акцизама у Представничком дому парламента БиХ важно достигнуће.

Из Делегације ЕУ у БиХ саопштено је да ће ова одлука дати нови подстрек реформама које су потребне како би се обезбиједила дугорочна финансијска стабилност земље и омогућити БиХ да ради на изградњи модерног ауто-пута и путне инфраструктуре, уз битну подршку међународних партнера међу којима је и ЕУ.


У саопштењу се додаје да ће то, заузврат, отворити пут ка пријеко потребним инвестицијама и радним мјестима, те ће пружити значајан подстицај расту.

Могеринијева и Хан су истакли да су усвојене мјере неопходне за будући просперитет грађана и одали признање посланицима оба дома Парламентарне скупштине БиХ, наводећи да су донијели тешку краткорочну мјеру у интересу боље будућности БиХ и њених грађана.

Званичници ЕУ су поручили и да ће Унија и међународне финансијске институције помно пратити спровођење овог закона.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је рано јутрос сет закона о акцизама којим се за 0,15 фенинга повећавају акцизе на био-горива и био-течности, те путарине. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана