Могерини: Оно што се догодило јуче не смије се поновити

Танјуг
Могерини: Оно што се догодило јуче не смије се поновити

Београд - Предсједник Републике Србије Александар Вучић и висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини сагласили су се вечерас да пронађу нове начине како би наставили са радом и рјешавањем проблема између Београда и Приштине мирним путем, а Могерини је поручила да "оно што се догодило јуче, не смије се поновити".

Вучић и Могерини састали су се како би, на отворен и искрен начин, разговарали о најновијим дешавањима и будућности дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине уз посредовање Европске уније, речено је у саопштењу.

Висока представница ЕУ Могерини изразила је жаљење због јучерашњих догађаја на Косову.

"Оно што се догодило јуче, не смије се поновити. Европска унија очекује очување мира уз мудар и уздржан приступ", истакла је Могерини.

Двоје саговорника, наводи се, су се сагласили да пронађу нове начине како би наставили са радом и рјешавањем проблема између Београда и Приштине мирним путем.

У суштинском и садржајном разговору, Вучић и Могерини констатовали су да је у националном и државном интересу Србије да очува стабилност, мир и напредак на путу ка Европској унији.

Састанак предсједника Србије и шефице европске дипломатије почео је вечерас око 19.00 часова у здању на Андрићевом венцу и трајао је више од два сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана