Могерини: Наредни мјесеци кључни за БиХ

Срна
Могерини: Наредни мјесеци кључни за БиХ

Сарајево - Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини изјавила је да ће наредни мјесеци бити суштински за БиХ и поручила да се од БиХ очекује да што прије формира власт, те да се у потпуности фокусира на реформску агенду и реформу Изборног закона.

Она је, након састанка Савјета за спољне послове ЕУ у Бриселу, навела да су створени услови за формирање власти у БиХ, јер су изборни резултати постали званични.


"Очекујемо да политичари буду 100 одсто фокусирани на реформску агенду, што грађани, посебно млади, очекују. Реформска агенда и њено спровођење је директно повезано са европском перспективом БиХ", рекла је Могеринијева новинарима.

Она је пренијела и заједничко очекивање министара спољних послова земаља ЕУ од свих политичара у БиХ да се фокусирају на реформу Изборног закона.

"Сви министри су сагласни да треба да будемо интензивно присутни у БиХ и да радимо са свим политичким лидерима у тој земљи. Овом питању ћемо се вратити опет, не само када је ријеч о БиХ, већ и цијелом региону, у децембру, када ће поново на Савјету за спољне послове ЕУ бити разговарано о овој теми", рекла је Могеринијева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана