Mogerini: Ključni - zakon o akcizama i ugovor o Transportnoj zajednici

Srna
Mogerini: Ključni - zakon o akcizama i ugovor o Transportnoj zajednici

Brisel - Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini poručila je da će proces pristupanja BiH EU zavisiti od brzine sprovođenja reformi u zemlji, te navela da su kada je riječ o Reformskoj agendi ključni usvajanje zakona o akcizama i što skorije potpisivanje ugovora o uspostavljanju transportne zajednice.

Mogerinijeva, koja je danas u Briselu razgovarala sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, istakla je da je Reformskoj agendi sada potreban novi zamah na nivou BiH, Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, posebno u FBiH, te da je treba realizovati neprekidno i učinkovito, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

"Sprovođenje preostalih preuzetih obaveza odražava političku volju i odlučnost da zemlja ide naprijed", napomenula je Mogerinijeva, koja je i potpredsjednik Evropske komisije.

Ona je ponovila snažnu opredijeljenost EU BiH i njenoj perspektivi evropskih integracija, kao što je i iskazano tokom Savjeta o stabilizaciji i pridruživanju 10. jula i Samita o zapadnom Balkanu u Trstu 12. jula.

Čović je počeo, prvog dana predsjedavanja Predsjedništvom BiH, dvodnevnu posjetu Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana