Moderni kutak za djecu i rekreativce u Akvani

Vesna Popović
Moderni kutak za djecu i rekreativce u Akvani

Banjaluka - Zahvaljujući donaciji kompanije "m:tel" od 120.000 KM mališani i rekreativci su juče u Vodenom parku "Akvana" dobili novo igralište, trim-stazu i teretanu na otvorenom. Već prvog dana nije bilo dovoljno mjesta za sve mališane koji su htjeli da probaju sve što nudi novi kutak za igru.

Radi se o najvećem i finansijski najvrednijem projektu do sada u okviru velike akcije koju sprovodi Gradska uprava u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama s ciljem da  u gradu bude izgrađen što veći broj igrališta.

Gradonačelnik Igor Radojičić i generalni direktor kompanije "m:tel" Marko Lopičić pustili su juče u funkciju ovaj prostor za igru i rekreaciju.

- Iako se nalazi u prostoru "Akvane", potpuno je otvorenog tipa i građanima je sa dvije strane obezbijeđen ulaz na ovu lokaciju iz ulice Miše Stupara i od dvorane "Borik". Ima trostruku namjenu, jer pored igrališta imamo i trim-stazu i vježbalište za rekreativce. Ovaj sadržaj je bio potreban, jer od Aleje Svetog Save pa do Borika ima puno porodica kojima treba prostor na kojem mogu kvalitetno da provedu slobodno vrijeme - kazao je Radojičić.

Zahvalio je "m:telu" što je učestvovao u ovoj akciji i najavio da je grad u saradnji sa ovom kompanijom u poodmakloj fazi priprema sadržaja za zimske praznike, koji bi počeli početkom decembra i trajali do polovine januara.

- Ono što bi trebalo da bude novo i na čemu intenzivno radimo je da obezbijedimo da 30. i 31. decembra i 1. januara Banjaluka ima tri dana programa, kao što ima Budva, koja je regionalna prestonica. Želimo da imamo sadržaje koji će i od Banjaluke napraviti regionalnu prestonicu u koju će dolaziti gosti i turisti - kazao je Radojičić. 

Generalni direktor kompanije "m:tel" Marko Lopičić kazao je da je velika čast i zadovoljstvo što mogu pokloniti djeci, ali i sugrađanima ovakav objekat.

- Važno je da pomognemo u stvaranju boljih i ljepših uslova za život i razvoj najmlađih, ali i svih rekreativaca, koji će koristiti ovo igralište, odnosno terene, staze i sprave za vježbanje. Uvijek smo rado učestvovali u projektima koje grad organizuje i to namjeravamo da radimo i u budućnosti - naveo je Lopičić.

Djeca oduševljena

Među prvim mališanima koji su uživali u novom prostoru za igru bila je desetogodišnja Jovana Predojević.

- Igralište je prelijepo, a sve sprave su super. Najviše mi se sviđa ljuljaška. Ubuduće ću se često ovdje igrati - kazala je Jovana.

Oduševljena je bila i njena vršnjakinja Anđela Kavedžija.

- Živim na Čairama i tamo imamo igralište, ali ovo ima odlične sprave i dolaziću ovdje da se igram - kazala je Anđela. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana