Mlađenović eliminisao Pandurevićevu

Vedrana Kulaga
Mlađenović eliminisao Pandurevićevu

Bratunac - Član Glavnog odbora i visoki funkcioner SDS-a Aleksandra Pandurević nije dobila podršku Opštinskog odbora stranke u Bratuncu za kandidaturu u Glavni odbor jer je većina digla ruku za predsjednika bratunačkog SDS-a Nedeljka Mlađenovića.

Poslije sjednice održane u četvrtak uveče Mlađenović je izašao kao jedini kandidat Opštinskog odbora Bratunac za Glavni odbor stranke. Zanimljivo je da je lobiranjem eliminisao Pandurevićevu koja ima višestruko veću težinu i u stranci i u biračkom tijelu, što je pokazala i na proteklim izborima osvojivši neuporedivo više glasova.

- Mlađenović je izlobirao da bratunački SDS predloži samo jednog kandidata i da to bude upravo on. To je učinio strahujući da neće proći u Glavni odbor ako nominuju dva kandidata, a posebno ako to bude Pandurevićeva, protiv koje na sjednici Skupštine stranke ne bi imao nikakve šanse - rekao je izvor “Glasa Srpske” iz bratunačkog SDS-a navodeći da je Mlađenović čak prijetio ostavkom ako ne bude predložen.

Prema njegovim riječima, Mlađenović je zvao pojedinačno sve članove odbora i lobirao da delegiraju samo jednog kandidata i da ga podrže.

- To mu nije bilo teško jer su u lokalnom odboru uglavnom ljudi koje je on instalisao. Bratunački SDS je nepotistička organizacija u koju je Mlađenović primio cijele porodice. Članovi Opštinskog odbora su i njegovi provjereni kadrovi, otac i sin Slavoljub i Davor Mlađenović - rekao je naš izvor.

Pandurevićeva se u petak nije javljala na telefonske pozive, a Mlađenović je potvrdio da je ona bila u trci za kandidata za Glavni odbor, ali da je on dobio podršku.

- Bila je i Aleksandra zainteresovana, ali odbor se odlučio za mene. Sjednica je protekla dobro. Mene su predložili i podržali i očekujem da ću biti član Glavnog odbora - rekao je Mlađenović i dodao da ne zna napamet koliko je ko od njih dobio glasova na sjednici Opštinskog odbora.

Prema njegovim riječima, prijedlozi opštinskih odbora idu pred Regionalni odbor stranke koji donosi odluku i predlaže kandidate na sjednici Skupštine SDS-a. Sjednica Regionalnog odbora trebalo je da bude održana u petak uveče u Zvorniku. Regija Birač ima osam opštinskih odbora, a za njih je rezervisano sedam mjesta u Glavnom odboru. Skupština SDS-a na kojoj će biti izabrani predsjednik i Glavni odbor stranke biće održana 10. maja u Banjaluci.

Broj glasova

Nedeljko Mlađenović je na prošlogodišnjim opštim izborima bio kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS i u izbornoj jedinici sedam u kojoj je iz sedam opština dobio 2.722 glasa. Aleksandra Pandurević je osvojila mandat u Parlamentu BiH sa 26.867 glasova u izbornoj jedinici tri koja obuhvata 27 opština, a samo u Bratuncu je dobila 2.060.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana