Младић: Одбрана ће се жалити и УН, а не само Трибуналу

Срна
Младић: Одбрана ће се жалити и УН, а не само Трибуналу

Београд - Одбрана генерала Ратка Младића жалиће се не само Хашком трибуналу, већ и УН због одлуке Хага да забране љекарске посјете генералу, рекао је Срни његов син Дарко Младић.

„Сигурно је да ћемо жалбу упутити и на УН, а у овом тренутку одбрана разматра које су све могућности на столу. То је иначе једно проблематично питање јер они изгледа не одговарају ником него сами себи“, истакао је Младић.


Говорећи о позицији одбране у односу на одлуку Трибунала да забране посјету љекара и да се оне одгоде за вријеме након изрицања првостепене пресуде генералу 22. новембра, Дарко Младић је рекао да одбрана нема могућности да тако брзо реагује, осим да Трибуналу упути нови поднесак и жалбу.

„Колико се сјећам они су доносили различите одлуке тврдећи да је он у стабилном стању, а сад одједном затворски доктор тврди да је толико болестан да би му здравље било угрожено чак и посјетом љекара. Није јасно шта је сад - не може и једно и друго, тако да ћемо ићи у правцу подношења жалбе“, рекао је Дарко Младић.

Он је упитао како је могуће да неко забрани посјету уз образложење да су љекари опасни по живот пацијента.

„То је просто један нон сенс, а са друге стране, ако је стварно тако лоше да не може да прими љекара, како су онда говорили да му је стање стабилно и одбили да одложе изрицање пресуде због ето, како су говорили, стабилног здравственог стања. Не може да буде и једно и друго“, констатовао је генералов син.

Он је додао да је одлука о забрани посјете притвореницима Хашког трибунала донесена јуче, а да су га адвокати Стојана Жупљанина обавијестили да се и даље разматра њихова посјета.

Подсјетивши да је у образложењу из Хага наведено да се посјете забрањују свим притвореницима, Дарко Младић је нагласио да су у Трибуналу противрјечни једни са другим и са самим собом.

Он је упозорио да је очигледан напор да се спријечи да љекари дођу и да је образложење сулудо и да на нормалним судовима никада не би прошло.

Када је ријеч о тренутном здравственом стању његовог оца, Дарко Младић је рекао да је генерала данас посјетио један од његових адвоката и да се он осјећа лоше, да је слаб и исцрпљен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана