Млади спортисти у Фочи добијају модерну салу

Радмила Ђевић
Млади спортисти у Фочи добијају модерну салу

Фоча - У Фочи је јуче увођењем извођача радова у посао озваничен почетак реконструкције Спортске сале „Партизан“ коју заједно финансирају општина Фоча и УНДП.

Ова инвестиција вриједна око 250.000 марака дио је пројекта „Локални интегрисани развој“ који реализује УНДП, а финансира Европска унија. Учешће општине је 30 одсто.

Постојећих 400 квадратних метара колико износи површина сале „Партизан“ у потпуности ће бити реновирано, а биће надограђено и нових 300 квадратних метара.

Објекат који је деценијама пропадао и у који није улагано, служио је за спортске активности младих стонотенисера и љубитеља борилачких спортова.

Вијест о реконструкцији сале обрадовала је спортисте и тренере, јер су годинама муку мучили у неусловним просторијама које нису ни загријаване.

Међу њима је и истакнута фочанска стонотенисерка и тренер Стонотениског клуба „Перућица“ Нада Марковић.

- Услови су били јако лоши, а ми смо се сви трудили да и поред тога постижемо добре резултате. Када све буде завршено овај објекат ће још више да оживи, биће и већи број спортиста, коначно ће се створити прави услови за тренирање и још боље резултате. Ова инвестиција је пун погодак - казала је Марковићева.

Уколико временски услови буду ишле наруку извођачима радова, Фочаци би за два мјесеца требало да добију потпуно нову салу.

Извођач радова предузеће „Конструктор“ спремно је за посао.

- Предвиђена је комплетна реконструкција од темеља до крова која подразумијева замјену крова, израду нове армиранобетонске плоче, санацију подова, мокрих чворова, свлачионица, спољашње и унутрашње столарије - навео је руководилац предузећа „Конструктор“ Бошко Ивановић.

По завршетку радова салу ће наставити да користе спортисти, док би нових надограђених 300 квадратних метара на коришћење требало да добије Културно-умјетичко друштво „Фоча“.

Машић

У општини истичу да је ово највећа инвестиција у овај објекат у протеклих 50 година.

- Ово је стара зграда у којој је спортистима било јако тешко да тренирају. Све ће бити реновирано и служиће за дворанске мале спортове, а биће простора и за гимнастику и друге врсте спорта које планирамо у наредном периоду увести - рекао је начелник Фоче Радисав Машић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана