Мишић: ICMP зна да постоји параинститут

Срна
Мишић: ICMP зна да постоји параинститут

Сарајево - Међународна комисија за нестала лица /ICMP/ добро зна да канцеларија Института за нестала лица, смјештена у згради Предсједништва БиХ у Сарајеву, ради изван система руковођења, због чега се и третира као параинститут, изјавио је Срни предсједавајући Колегијума директора Института Милутин Мишић.

Према његовим ријечима, члан Колегијума Амор Машовић прави параинституцију, не поштује хијерархију нити систем руковођења.


"Ријеч је о његовој узурпацији канцеларије, надлежности и рада изван Института", тврди Мишић.

Мишић каже да је Подручна канцеларија у Источном Сарајеву надлежна за теренску канцеларију у Сарајеву, али да је проблем у томе што се та надлежност не поштује, односно што се та канцеларија не користи као подручна.

"/Та/ канцеларија у Улици Мусала 9 није под контролом подручне канцеларије, нити је под контролом Колегијума директора Института, као ни њено опремање и рад у њој", појаснио је Мишић.

Он је напоменуо да су у тој канцеларији запослени они који ту не треба да раде, односно да се користи за "неке друге ствари".

"Не можемо имати 60 метара квадратних, односно три канцеларије на једног истражиоца и тврдити да је ту све легално. Та канцеларија није под контролом Института и ICMP то одлично зна", додао је Мишић.

У ICMP Срни је речено да није ријеч ни о каквој нелегалној нити паралелној институцији, него о једном од огранака Института.

Бивши службеник Института за нестала лица БиХ и експерт за тражење несталих Јасмин Одобашић раније је рекао Срни да није никаква тајна да Машовић има двије директорске канцеларије и да највише времена проводи у оној која је смјештена у згради Предсједништва БиХ.

Он је оцијенио да је овај институт "правна накарада" коју треба реорганизовати и реформисати како би коначно почела да ради свој посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана