Мирсад Кукић искључен из СДА, Амир Зукић ће бити разријешен дужности генералног секретара

Срна
Мирсад Кукић искључен из СДА, Амир Зукић ће бити разријешен дужности генералног секретара

Сарајево – Предсједништво СДА одлучило је данас да из странке искључи Мирсада Кукића због непоштивања одлука органа СДА и наношења штете угледу странке.

Потпредсједник СДА Адил Османовић изјавио је на конференцији за новинаре након сједнице да је упућен приједлог Главном одбору СДА да разријеши Амира Зукића са функције генералног секретара странке. 

Османовић је рекао да је из СДА искљчен и Нуџеим Џиханић, а са свих функција у органима странке суспендовани су Авдија Ковачевић и Кенан Камењаш. 

Читајући закључке са Предсједништва СДА, Османовић је рекао да су позвани министри из ХДЗ-а и СББ-а који су задужени за изградњу путева да убрзају изградњу, јер су се стекли сви услови за то. 

Предсједништво СДА одбацило је тврдње предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића да одлука Уставног суда у предмету Љубић јасно говори шта је Федерација БиХ (ФБиХ) - не федерација кантона, него конститутивних народа. 

"Уставни суд се није могао бавити уређењем ФБиХ, из одредаба федералног Устава и правним лаицима је јасно да је ФБиХ - Федерација кантона коју уређују сви грађани БиХ. Наведене одредбе садржане су у Уставу ФБиХ од 30. марта 1994. године", навео је Османовић. 

Предсједништво СДА осудило је изјаве предсједника Републике Српске Милорада Додика о трећем ентитету, те оцијенило да би то дестабилизовало БиХ. 

"Пут БиХ је унутрашња интеграција, затим интеграција у ЕУ и НАТО. То је једини могући пут, све остало води у дестабилизацију", поручио је Османовић. 

Он је навео да је потребно што прије усвојити измјене и допуне закона о кривичном поступку, јер посљедице би значиле да Тужилаштво БиХ неће моћи да се бори против организованог криминала и тероризма. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана