Мирко Шаровић: Управник мора да буде Србин

Срна
Мирко Шаровић: Управник мора да буде Србин

Сарајево - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирко Шаровић изјавио је да инсистира да на челу првог државног затвора у БиХ буде представник српског народа, како по распореду и припада.

 

Он је демантовао наводе појединих медија да Савјет министара у техничком мандату опструише почетак рада Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера у Војковићима, општини Источна Илиџа.

- Не знам ко шири те дезинформације, али једина истина је да инсистирам да на челу ове институције буде представник из реда српског народа - рекао је Шаровић.

Према незваничним информацијама, министар правде у Савјету министара у техничком мандату Јосип Грубеша жели да управник затвора буде Хрват, док Шаровић инсистира да то буде Србин.

Грубеша је у уторак рекао да жели вјеровати да ће поједини чланови Савјета, који својим дјеловањем одржавају статус кво, коначно промијенити мишљење и дати зелено свјетло за формирање затвора.

- Када ће затвор коначно бити отворен у овом тренутку тешко је рећи. Ми ћемо из Министарства правде затражити да се та тачка што прије поновно нађе на дневном реду Савјета министара - рекао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана