Mirisni i zdravi sapuni porodice Grbić iz Prijedora našli put do mušterija

Snežana Tasić
Mirisni i zdravi sapuni porodice Grbić iz Prijedora našli put do mušterija

Prijedor - Kreativnost je još u srednjoškolskim danima spojila bračni par Bojanu i Zdravka Grbića iz Prijedora, čiji je hobi danas prerastao u ozbiljan posao.

Počeci su im bile rukotvorine, a onda su odlučili da usavrše proizvodnju mirisnih, ručno rađenih sapuna po čemu su već postali poznati i van granica rodnog Prijedora.

Počinjući svoju priču o sapunima Bojana, koja je inženjer tehnologije, se sjeća kako je trebalo da ide u "Školicu sapuna" koju drži profesor hemije na beogradskom Prirodno-matematičkom fakultetu. Međutim, pošto je bila spriječena, u Beograd je otputovao njen muž i tako je sve počelo.

- Goran je bio taj koji je pohađao i osnovnu i naprednu školu sapuna, tako da smo stekli nova znanja i dobili potrebne sertifikate i konačni proizvod - sapun, onakav kakav sada proizvodimo - priča Bojana.

Objašnjava kako se sapuni prave hladnim postupkom, te da su potpuno ručno rađeni isključivo od jestivih sastojaka, a to su ulja kokosa, palme, maslina, ricinusa, prirodna eterična ulja lavande, čajevaca, pačulija, te putera.

- Sve to u različitim kombinacijama daje različite mirise i široku lepezu naših sapuna - ističe Bojana.

Dodaje da svi koji su probali njihove sapune, uvijek se iznova vraćaju.

- To je zaista prirodan proizvod. Pravi se onako kako su naše bake pravile sapun bez ikakvih konzervansa i deterdženata, vještačkih boja i mirisa i ne može da bude štetan za kožu - naglasila je Bojana.

Pored ručno rađenih sapuna po cijeni od 4 KM i to za lice i tijelo, kao i sapuna za kosu od cvijeta pamuka, Grbići su Prijedorčanima ponudili široku lepezu svojih proizvoda koji čine kreativnu radionicu "InIdeja", a koje su predstavili na sajmu rukotvorina pod nazivom "Zlatne ruke Potkozarja".

Među suvenirima rađenim u neobičnoj dekupaž tehnici izdvojila se drvena ženska torbica.

- To je naš novi proizvod - torba od drveta, jer smo željeli da napravimo nešto korisno, upotrebljivo, a neobično - kaže Bojana.

Dodaje da će i ove, kao što su i prošle godine, aplicirati za Sajam mladih preduzetnika gdje su bili i nagrađeni.

- Sve ovo je davno prešlo granice hobija i postalo ozbiljan posao, koji uz redovni posao i porodicu sa troje djece traži velika odricanja. Međutim, nije nam žao, već nam sve ovo pričinjava veliku radost stvaranja nečeg korisnog i lijepog - ističe Bojana.

Moto

Bojana Grbić kroz smijeh ističe da u proizvodnji sapuna imaju svoj moto - nije testirano na životinjama.

- Nije testirano na životinjama, nego na rodbini i prijateljima. Ipak, svi su zadovoljni i dolaze po još sapuna - kaže Bojana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana