Министрима пролаз и са лошим радом

Ж. Д.
Министрима пролаз и са лошим радом

Сарајево - Извјештај о раду Савјета министара за 2016. годину, који је пао у Представничком дому Парламента БиХ, у четвртак ће у Дому народа највјероватније добити подршку, иако је већина делегата сагласна да није радио како треба.

Против извјештаја гласаће два делегата из СНСД-а и по један из ДНС-а, СББ-а и ДФ-а. Подршка ће стићи од два делегата СДС-а, по тројице из СДА и ХДЗ-а БиХ и једног из ХДЗ-а 1990. Делегат ХСС-а Марио Караматић још не зна да ли ће подржати извјештај.

Драгутин Родић из ДНС-а каже да Савјет министара не може добити пролазну оцјену и да ће гласати против извјештаја.

- Законска рјешења која смо добијали од Савјета министара су била скромна и велики број закона које су предлагали није добио пролазну оцјену. Стабилна парламентарна већина не постоји већ годину и то довољно говори о функционисању и ефикасности власти на нивоу БиХ - истакао је Родић.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Огњен Тадић из СДС-а каже да ће он и његов страначки колега Дарко Бабаљ дати подршку извјештају, али да је Савјет министара морао и могао радити боље и предлагати више закона. И други замјеник предсједавајућег Дома народа Бариша Чолак из ХДЗ-а БиХ сматра да је Савјет министара требало да уради више, али ће та странка подржати извјештај, јер је немогуће пронаћи друго рјешење годину прије избора.

Фахрудин Радончић из СББ-а каже да владајућа коалиција на нивоу БиХ ради у техничком мандату. Караматић је истакао да Савјет министара није испунио очекивања, наводећи да је дио министара свој дио посла обавио врло коректно, али да би било много боље да неки министри нису на тим позицијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана