Министарство: Ниједно возило Владе Српске није учествовало у саобраћајној незгоди

Срна
Министарство: Ниједно возило Владе Српске није учествовало у саобраћајној незгоди

Бањалука - Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и министар Драган Богданић најоштрије су демантовали информације које су објавили поједини медији да је син министра Драгана Богданића службеним возилом Владе Републике Српске изазвао удес у Теслићу.

Из Министарства је саопштено да су се сва службена возила овог министарства синоћ налазила у гаражи Административног центра Владе и да ниједно није учествовало у било каквој саобраћајној незгоди.

“У тексту су изнесене ноторне лажи и конструкције. Никола Богданић, син министра Богданића, након што му је возач у другом аутомобилу одузео право првенства, а што је документовано у полицијском записнику, доживио је саобраћајну несрећу синоћ у Теслићу, возећи аутомобил марке туарег, 2006. годиште, у власништву своје мајке, Богданићеве супруге”, наведено је у саопштењу.

Из Министарства напомињу да је њихов службени аутомобил исте марке - туарег, регистарских ознака “А75М275”, 2011. годиште, у то вријеме био паркиран у гаражи Административног центра Владе.

“Дакле, нетачне су информације да је Никола Богданић возио службени аутомобил Владе Републике Српске, као што су потпуно нетачне и тврдње о томе да је он изазвао саобраћајну несрећу”, додаје се у саопштењу.

У Министарству истичу да су све наведене информације лако провјерљиве и доступне јавности, што је, како наводе, “уједно и обавеза прије јавног објављивања и што, такође, имплицира да намјера текста није била у служби информисања јавности, већ напад и клевета на личност”.

“Да није ријеч о грешки, него свјесном кршењу свих професионалних норми новинарства у служби политичких обрачуна, говори чињеница да је службени аутомобил у којем се вози министар безброј пута и са свих страна фотографисан и сниман и да се једноставним упоређивањем тих фотографија и оних саобраћајне незгоде могло уочити да се не ради о истом аутомобилу, почевши од елементарног - упоређивања регистарских ознака”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се возило у власниству Јелене Богданић, на којем је причињена материјална штета, према полицијском протоколу налази на техничком прегледу.

“Непровјеривши ниједну од чињеница, налогодавци оваквих медијских написа и креатори оркестриране кампање путем друштвених мрежа, свјесно су произвели лажну вијест и позиве на линч младића, који није носилац јавне функције и чија је једина 'кривица' у овој причи то што је син министра здравља и социјалне заштите Републике Српске”, нагласили су у Министарству.

Уважавајући чињеницу да су носиоци јавних функција у сваком тренутку подложни критици јавности, из Министарства упозоравају да напади и произведене лажи на рачун чланова породице не смију бити толерисани и да заслужују осуду јавности.

“Министар Драган Богданић јутрос је возилом марке - туарег регистарских ознака 'А75М275', у власништву Министарства здравља и социјалне заштите, отишао у Сарајево у службену посјету у Амбасаду Руске Федерације у БиХ, као и у обилазак градилишта нове зграде Болнице у Источном Сарајеву”, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана