Milutinović: Haški moćnici žele da zacementiraju odgovornost Srba

Srna
Milutinović: Haški moćnici žele da zacementiraju odgovornost Srba

Banjaluka - Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ Milovan Milutinović očekuje da će Haški tribunal bivšem komandantu Glavnog štaba VRS Ratku Mladiću izreći drakonsku kaznu i da će haški moćnici pokušati da cementiraju zacrtanu odgovornost Srba.

Milutinović, koji je penzionisani general VRS, istakao je za RTRS da, bez obzira kakva presuda bila, general Mladić ostaje legenda srpskog naroda, čovjek koji je uspio da organizuje i vodi odbrambeno-otadžbinski rat, stvara i brani Republiku Srpsku.


„Nikakve presude neće moći promijeniti naše mišljenje i sliku o generalu Mladiću“, poručio je Milutinović.

On je podsjetio da srpski narod mjesec dana susreće sa klasičnom euforijom hrvatskih i muslimanskih medija i njihovih lidera koji najavljuju izricanje presude kao „dželatu iz Srebrenice“.

„Srebrenica se istopila od prvih 11.000 stradalih Bošnjaka, posljednjim presudama Haškog tribunala govori se o 5.000 stradalih Bošnjaka. Gdje je tu istina, gdje je genocid kada nijedna međunarodna institucija niti holandski Institut za ratnu dokumentaciju nije uspio naći nijedan dokumenat o pripremi i organizovanju operacije u Srebrenici“, zaključio je Milutinović.

Pred Haškim tribunalom jutros je počelo izricanje presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, kojem general prisustvuje i pored veoma lošeg zdravstvenog stanja. /kraj/mis/dad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana