Милутиновић: Хашки моћници желе да зацементирају одговорност Срба

Срна
Милутиновић: Хашки моћници желе да зацементирају одговорност Срба

Бањалука - Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ Милован Милутиновић очекује да ће Хашки трибунал бившем команданту Главног штаба ВРС Ратку Младићу изрећи драконску казну и да ће хашки моћници покушати да цементирају зацртану одговорност Срба.

Милутиновић, који је пензионисани генерал ВРС, истакао је за РТРС да, без обзира каква пресуда била, генерал Младић остаје легенда српског народа, човјек који је успио да организује и води одбрамбено-отаџбински рат, ствара и брани Републику Српску.


„Никакве пресуде неће моћи промијенити наше мишљење и слику о генералу Младићу“, поручио је Милутиновић.

Он је подсјетио да српски народ мјесец дана сусреће са класичном еуфоријом хрватских и муслиманских медија и њихових лидера који најављују изрицање пресуде као „џелату из Сребренице“.

„Сребреница се истопила од првих 11.000 страдалих Бошњака, посљедњим пресудама Хашког трибунала говори се о 5.000 страдалих Бошњака. Гдје је ту истина, гдје је геноцид када ниједна међународна институција нити холандски Институт за ратну документацију није успио наћи ниједан докуменат о припреми и организовању операције у Сребреници“, закључио је Милутиновић.

Пред Хашким трибуналом јутрос је почело изрицање пресуде некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу, којем генерал присуствује и поред веома лошег здравственог стања. /крај/мис/дад

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана